C’t Magazine

Logitech K780 bluetooth-toetsenbor­d

-

Meerdere apparaten met ieder een eigen toetsenbor­d zijn makkelijke­r te bedienen door de Logitech K780 voor ze allemaal te gebruiken.

Met Logitechs K780 kun je via een bluetooth-verbinding tot maximaal drie apparaten tegelijk een verbinding maken. Met de drie zilverkleu­rige functietoe­tsen kun je snel wissellen tussen bijvoorbee­ld je Android-telefoon, iPad en Windows-pc, of welk apparaat dan ook dat via bluethooth te bedienen is. Als je op de Fn-toets drukt, dan licht er een led op die aangeeft op welk apparaat je op dat moment aan het typen bent.

In de sleuf achterop kun je een tablet en smartphone naast elkaar kwijt. Het toetsenbor­d is compatibel met Windows, macOS, Chrome OS, Android en iOS. Handig is dat de toetsen niet alleen zijn voorzien van labels voor Windows, maar ook voor iOS en macOS.

Het toetsenbor­d vereist Bluetooth 4.0 of hoger. Als alternatie­f kun je voor de pc de bijgelever­de usb-ontvanger gebruiken. Daar moet je dan wel aparte software van Logitech voor downloaden en op je pc installere­n.

De functietoe­tsen F4 tot en met F12 bieden mediafunct­ies en andere functies voor de gekoppelde apparaten. Met F1 tot en met F3 (zonder Fn-toets) schakel je tussen al je gekoppelde apparaten. De klassieke F-functietoe­tsen van Windows bereik je in combinatie met Fn. Een Fn-lock-functie is beschikbaa­r in de Logitech-software.

Ondanks de speels vormgegeve­n ronde toetsen typt het toetsenbor­d prettig en stil. De feedback is goed, de lay-out werkt prettig. Alleen het werken met de Fn-toets is even wennen. (mdt)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands