C’t Magazine

Philips EverPlay BT7900 bluetooth-speaker

-

Philips zet ook de eerste schreden binnen het segment van draagbare bluetooth-speakers. Het polsbandje herbergt daarbij een verrassing.

De Everplay-speaker van Philips heeft geen doorsnee uiterlijk. Zelfs als je niet de roze, maar de blauwe of zwarte versie neemt. De speaker valt op met zijn pilvorm en gaaspatroo­n. Philips noemt dat gaasdoek Durafit, maar de vraag is hoe duurzaam (schoon) het op de lange termijn is. De speaker is water- en stofbesten­dig (IP57). Aan de ene afgeplatte kant zitten achter een klepje een micro-usblaadpoo­rt en een audiojack. Aan het andere rubber uiteinde zitten de bedienings­knoppen voor het afspelen/pauzeren, het volume hoger/lager, aan/uit en het pairen.

Handig is dat op elk moment bij kort indrukken van de aan-uitknop vier ledjes aangeven wat de acculading is. Bij het opladen komt de polsband van pas: de lus blijkt een usb-kabel te zijn die je makkelijk los klikt. Om hem snel op te laden, kun je beter een (niet bijleverde) lader gebruiken die Quick-Charge 3.0 ondersteun­t. De speaker aan de polsband meedragen zul je door het gewicht niet lang doen, maar hij is klein genoeg om in een tas te stoppen.

Het geluid is vrij goed, zeker op een niet te laag volume. Er is voor het formaat redelijk wat laag, zonder het midden en hoog te overstemme­n. De speaker (maximaal 2 × 7W RMS) haalt een behoorlijk volume voordat het geluid begint te vervormen. Hij kan hard genoeg om een kamer aardig mee te vullen. De bevestigin­gstonen bij het koppelen en dergelijke zijn juist vrij subtiel. Je kunt er dankzij de ingebouwde microfoon ook handsfree mee bellen. (mdt)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands