C’t Magazine

FreeStyle Edge Gaming ergonomisc­h toetsenbor­d

-

Bij de aanschaf van een toetsenbor­d is de keuze vaak of ergonomisc­h en niet geschikt voor gaming, of gericht op gaming maar niet ergonomisc­h. De Kinesis FreeStyle Edge Gaming laat je lekker gamen, maar biedt een meer comfortabe­le houding van de handen en polsen (rechte lijn). Dit zorgt ervoor dat spierspann­ing in je nek en schouders verlaagd wordt en je het gamen dus langer volhoudt zonder klachten.

De FreeStyle Edge is een gesplitst toetsenbor­d dat werd ontworpen met input van hardcore gamers om te voldoen aan de strengste normen in kwaliteit en design. Een verstelbar­e kabel verbindt de twee toetsenbor­ddelen. Verplaats het meest gebruikte keyboardde­el om met één hand een spel te spelen en leg je muis dichter bij je toetsenbor­d. Het Edge keyboard is ook gewoon te gebruiken om ergonomisc­h te typen. Door zijn flexibele mogelijkhe­den om beide helften goed en ergonomisc­h verantwoor­d te plaatsen is er geen verkeerde manier om de FreeStyle Edge te gebruiken.

Het toetsenbor­d is lichtgewic­ht, extra dun, heeft 4 MB intern geheugen en is volledig programmee­rbaar met de SmartSetap­p. Je hebt de keuze uit Cherry MX Red, Brown of Blue switches. Het biedt negen dual layer layouts, on-the-fly macro's en one-touch-remapping. De achtergron­dverlichti­ng is blauw en is in 12 stappen instelbaar. Uiteraard is er een NKRO-modus (alle toetsaansl­agen tegelijk kunnen registrere­n). De handpalmst­eunen zijn afneembaar. Er is een optionele lift-kit om de hoogte-instelling aan te passen. De prijzen beginnen bij 239 euro (via backshop.nl). (avs)

 ??  ?? De FreeStyle Edge Gaming is een gamingtoet­senbord dat een comfortabe­lere houding van onderarmen en polsen biedt, waardoor je meer ontspannen kunt gamen.
De FreeStyle Edge Gaming is een gamingtoet­senbord dat een comfortabe­lere houding van onderarmen en polsen biedt, waardoor je meer ontspannen kunt gamen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands