Xiao­mi ga­ming lap­top

C’t Magazine - - Nieuws | Hardware -

Xiao­mi heeft weer een markt aan­ge­boord: het Chi­ne­se be­drijf brengt de Mi Ga­mingserie uit, een lap­top­reeks ge­richt op ga­mers. De vier mo­del­len heb­ben een 15,6"-scherm en een Full HD-re­so­lu­tie. De meest fan­cy ver­sie heeft een In­tel Co­re i77700HQ aan boord in com­bi­na­tie met 16 GB aan werk­ge­heu­gen, een 256GB-ssd en een 1TB-hdd. De gra­fi­sche po­wer wordt ver­zorgd door een Nvi­dia GeFor­ce GTX 1060.

Num­mer twee heeft een Co­re i7, 8 GB werk­ge­heu­gen, 128GB-ssd en 1TB-hdd en GTX 1060, het ty­pe daar net on­der heeft een i5 in plaats van een i7. De in­stap­per heeft een Co­re i5, 128GB-ssd, 1TB-hdd, 8 GB ge­heu­gen en een GTX 1050 Ti. De prij­zen va­ri­ë­ren van 900 tot 1400 eu­ro, maar houd er re­ke­ning mee dat dit nog kan op­lo­pen (grij­ze im­port).

De koe­ling wordt ver­zorgd door twee ven­ti­la­tors met vier he­at­pi­pes, waar­door de warm­te aan de zij­kan­ten en ach­ter­kant e ci­ënt wordt af­ge­voerd. Het toet­sen­bord is bac­k­lit (RGB) en heeft zes pro­gram­meer­ba­re toet­sen. Aan de on­der­kant zit­ten aan bei­de kan­ten led­strips voor het ver­lich­ten van de on­der­grond waar de lap­top op staat.

Qua aan­slui­tin­gen kom je wei­nig te kort met USB-C, USB 3.0, HDMI 2.0 en een gi­ga­bit ether­net­poort aan de ach­ter­kant, twee USB 3.0-poor­ten links, plus een au­dio in- en uit­gang. De rech­ter­kant be­vat de vier­de USB 3.0-poort en een 3-in-1kaart­le­zer. (avs)

Xiao­mi stapt in de ga­ming-no­te­book­markt met de Mi Ga­ming-reeks: vier mo­del­len met Co­re i7's en i5's en een Nvi­dia GTX 1060 of GTX 1050 Ti.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.