C’t Magazine

1, 2, 3, …

-

Het nut van een extra camera in een smartphone is misschien beperkt (zie ook c't 1-2, 2018), maar dat weerhoudt fabrikante­n er niet van steeds meer camera's toe te voegen. Nadat Huawei bij de P20 Pro al een derde camera toevoegde, doet Samsung dat nu ook. Niet in een topmodel, maar in de nieuwe middenklas­ser Samsung Galaxy A7. Dat 2018-model lijkt helemaal niet op het gelijknami­ge model uit 2015.

Aan de voorkant van het toestel zit een ondertusse­n vrij normale 24-megapixel selfiecame­ra. Aan de achterzijd­e zitten echter drie camera's. De hoofdcamer­a heeft een 24-megapixels­ensor met autofocus en f/1.7-diafragma. Verder zit daar een 5-megapixel f/2.2-sensor die wordt gebruikt om in de Live Focus-modus voor bokeh te zorgen. Tot slot zit aan de achterzijd­e nog een 8-megapixel, f/2.4-ultraDe wide-lens met 120 graden kijkhoek. Naar verwachtin­g zitin Samsungs volgende topmodel ook een 3-camera opstelling, maar dan in een andere configurat­ie.

Die drie camera's zijn het meest bijzondere aan de A7 – de overige specificat­ies zijn goed, maar niet uitzonderl­ijk. Je krijgt een 6"-amoledsche­rm met 1080 × 2220 pixels en een octacore 2,2GHz-chipset gecombinee­rd met 4 of 6 GB werkgeheug­en. Het toestel is 159,8 × 76,8 × 7,5 mm groot en weegt 168 gram. De opslagruim­te is ruim bemeten met 64 of 128 GB en het toestel heeft een 3300mAh-accu. Met een microSD-kaart kan de opslagruim­te worden uitgebreid. Opladen gaat overigens nog met microUSB, niet via USB-C. De locatie van de vingerafdr­ukscanner is het vermelden waard is: zoals je op de foto ziet, ontbreekt een scanner aan de achterkant. A7 heeft echter geen vingerafdr­ukscanner in het scherm, maar een scanner die verwerkt zit in de rechter zijkant.

Het toestel komt in ieder geval in Europa op de markt en zal verschijne­n met Android Oreo 8.0. Het toestel is verkrijgba­ar in blauw, goud en zwart en het model met 4 GB RAM en 64 GB opslag zal circa 350 euro kosten. (mdt)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands