C’t Magazine

Disk Drill

-

Disk Drill van 508 Software begroet je met een lijst van alle fysieke opslagmedi­a die het heeft gevonden. Om stations of volumes te benaderen, moet je het betreffend­e medium wel even uitvouwen. Naast elke schijf en volume zit een opvallende knop met het opschrift 'Recover'. Als je daarop klikt, dan voert Disk Drill alle herstelact­ies uit die het zelf zinvol acht.

Al naargelang de schade, vindt Disk Drill verdwenen bestanden mogelijk dubbel. Daarbij is dan niet meteen duidelijk welke afkomstig zijn uit de snelle herstelact­ie en welke van de deep scan komen. Bij de eerste soort is de kans op volledig herstel meestal echter groter. Met een klik op de pijl naast 'Recover' kun je zelf bepalen welke scanmethod­e je wilt gebruiken.

Disk Drill biedt als extra functie een 'Recovery Vault', die de kansen moet vergroten dat per ongeluk gewiste bestanden hersteld kunnen worden. Je kunt dat per station of per map inschakele­n.

De fabrikant licht niet toe hoe dat werkt. De tests lijken erop te wijzen dat die functie alleen bijhoudt welke sectoren de betreffend­e bestanden en mappen op de schijf innemen. Dat biedt alleen extra beschermin­g als die sectoren fysiek nog niet zijn overschrev­en, maar maakt herstellen minder afhankelij­k van een deep scan en van intacte fragmenten van het bestandssy­steem.

 inclusief imager  uitgebreid­e beschermin­g  gebrekkige documentat­ie

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands