C’t Magazine

Data Recovery Wizard

-

Het progrmma Data Recovery Wizard van EaseUs werkt als een gebruiksvr­iendelijke wizard, die je helpt bij het herstellen. Je kiest het te scannen station en kunt daarbij ook kiezen voor niet-gepartitio­neerde opslagmedi­a. Er valt verder niets in te stellen. Het programma probeert eerst om bestanden te vinden in de resten van partitie- en bestandssy­steemstruc­turen en voert daarna een deep scan uit op het gekozen opslagmedi­um. Daardoor verschijne­n bestanden vaak meermaals bij de resultaten. De bestanden die op basis van de structuren zijn gevonden, zijn doorgaans bruikbaard­er.

Als je op een ander medium wilt zoeken naar zoekgeraak­te bestanden, moet je de wizard opnieuw starten en krijg je soms de beknopte foutmeldin­g 'Data Recovery Wizard werd uitgevoerd!' omdat de software dan nog actief is. Na een paar minuten wachten of desnoods Windows herstarten wil het programma dan wel weer meewerken.

De bestanden die het programma vindt bij een deep scan, deelt het min of meer willekeuri­g in mappen in: mp3-bestanden worden gegroepeer­d per artiest, office- en pdf-bestanden deelt het programma in op auteur. Alle andere bestanden worden gegroepeer­d op bestandsty­pe en dat gaat niet altijd goed.

Op een geformatte­erde FAT32parti­tie vond het programma bij de deep scan de mappen terug en werd de inhoud perfect hersteld.

 erg eenvoudige bediening  goed herstel bij formattere­n  veel duplicaten bij deep scan

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands