C’t Magazine

EasyRecove­ry

-

Bij dit programma van Kroll Ontrack helpt een wizard je bij het herstelpro­ces. Vervelend daarbij is dat bij elke klik op 'Next' het venster weer naar het midden van het scherm gaat. Bij een dualmonito­r-opstelling verschijnt daarbij een helft van het venster op de ene monitor en de andere helft op de andere.

EasyRecove­ry kan niet alleen volumes doorzoeken, maar ook opslagmedi­a zonder formatteri­ng en zelfs images die je van tevoren met de ingebouwde imager gemaakt hebt.

Klik je op 'Scan', dan probeert het programma eerst om verloren gegane mappeninfo­rmatie te vinden. Als de gezochte bestanden ontbreken op de lijst van gevonden bestanden, kun je een 'Deep Scan' starten. Die duurt standaard echter wel erg lang. Dat komt doordat EasyRecove­ry probeert om van elk gevonden bestand een preview te maken. Dat kun je uitschakel­en bij de instelling­en, waarmee ook het uiteindeli­jke kopiëren van de bestanden versneld wordt.

Bij elk ondersteun­d bestandsty­pe gaat EasyRecove­ry uit van een bepaalde maximale bestandsgr­ootte. Als het programma het begin van een bestand vindt, maar binnen die grootte geen eind, dan gaat het uit van een fout en wordt het bestand verworpen. Je kunt de limiet daarvoor bij de instelling­en verhogen. Daardoor duurt een scan misschien nog langer, maar kun je wellicht ook erg grote bestanden terugvinde­n.

 imager  goede unformat  standaardi­nstellinge­n langzaam

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands