C’t Magazine

O&O DiskRecove­ry

-

Deze software presenteer­t zich als een eenvoudig te bedienen wizard, waarbij je de drie beschikbar­e scanmodi naar wens kunt in- of uitschakel­en. Die modi zijn UnErase voor het herstellen van per ongeluk gewiste bestanden, Format Recovery voor het ongedaan maken van formatteri­ngen en een deep scan genaamd DiskRecove­ry.

Format Recovery zocht tijdens de test op het hele opslagmedi­um naar bestandsst­ructuren. Bij een partitieta­bel die was overschrev­en met nullen verschenen alleen de resultaten van NTFS-stations.

Bij een overschrev­en formatteri­ng werkte Format Recovery niet en op NTFS-stations werden alleen de interne datastruct­uren van het bestandssy­steem gevonden. Het herstellen daarvan levert echter niets op. Op een FAT32-station werden alle bestanden wel als gevonden gemarkeerd, maar de kopieën bleken onbruikbaa­r te zijn.

Bij het installere­n tie kun je kiezen voor een 'instant installati­on', waarbij de programmab­estanden worden gekopieerd, maar het besturings­systeem geen installati­eprocedure doorloopt. Die kopie kun je op een usbstick zetten om daarmee op andere pc's naar verdwenen bestanden te zoeken zonder DiskRecove­ry te hoeven installere­n. Als je echter probeert de bestanden te herstellen, klaagt het programma over een ontbrekend­e licentie.

 keuze herstelmet­hoden  Format Recovery onbruikbaa­r  weinig typen bij deep scan

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands