C’t Magazine

Gigabyte brengt M.2-ssd's uit

-

Na een eerdere stap op de ssd-markt in de vorm van sata-ssd's, doet Gigabyte nu ook mee bij de M.2-ssd's. Gigabyte brengt drie ssd's op de markt met een capaciteit van 128, 256 of 512 GB. De ssd's uit de Gigabyte M.2 PCIe SSD-reeks bieden uiteraard de kenmerkend­e voordelen van M.2: meer performanc­e in een kleinere verpakking, zonder dat je losse kabels voor data en stroom nodig hebt. Gigabyte claimt dat hun ssd's een rigoureus testtrajec­t moeten doorstaan, waarbij extreme temperatur­en en stresstest­s worden ingezet om te zorgen dat de flashgeheu­genopslag kwalitatie­f goed en ook duurzaam is. Alle ssd's hebben de 2280-form-factor en ondersteun­en HMB (Host Memory Buffer) en TRIM.

Gigabyte laat goed zien dat ze vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun producten. De ssd's hebben een garantie van drie jaar of 100 TBW (Terabytes WRitten) en een MTBF (Mean Time Between Failures) van 1,5 miljoen uur.

Bij de performanc­e biedt het 128GBmodel snelheden van 1100 MB/s bij sequentiee­l lezen en 500 MB/s bij schrijven, 90.000 random-read IOPS en 100.000 random-write IOPS. Bij het 256GB-model komen de getallen uit op 1200 MB/s en 800 MB/s, 80.000 random-read IOPS en 150.000 random-write IOPS.

De specificat­ies voor het 512GB-model waren nog niet bekendgema­akt, die ontbraken ook nog op de wereldwijd­e website van Gigabyte. Over hoeveel euro's je voor de modellen moet neerleggen is ook nog niets bekend.

 ??  ?? Eerder dit jaar bracht Gigabyte satassd's uit, nu hebben ze ook drie stuks M.2ssd's in het assortimen­t opgenomen.
Eerder dit jaar bracht Gigabyte satassd's uit, nu hebben ze ook drie stuks M.2ssd's in het assortimen­t opgenomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands