C’t Magazine

Chrome 69 met magie

-

Op 2 september heeft Google de tiende verjaardag van Chrome gevierd met de introducti­e van de opgefriste versie 69. De bedienings­interface is lichter en de tabbladen hebben hun hoeken en randen verloren. Het profielpic­togram zit rechts naast de adresbalk, waarvan de hoeken nu ook afgerond zijn. Om een nieuw tabblad te openen, klik je op het nieuwe plussymboo­ltje, dat de knop naast de geopende tabbladen vervangt. Het nieuwe Chrome-design volgt het 'Material Design Refresh' dat Google in al zijn diensten platformon­afhankelij­k wil doorvoeren.

De huidige Chrome-update bevat een beetje 'auto-magic', althans volgens productman­ager Parisa Tabriz. Die magie zorgt ervoor dat Chrome online formuliere­n 'beter invult', de juiste informatie sneller toevoegt. Chrome slaat adres- en accountgeg­evens en de andere persoonlij­ke data op in het Google-account – je kunt die nu ook inzien via het profielpic­togram.

De browser kan nu ook veilige wachtwoord­en voor je bedenken en de adresbalk levert meteen antwoorden op zoekvragen. Vrij definieerb­are shortcuts op de 'Nieuw tabblad'-pagina leiden je naar je favoriete websites.

Google adviseert alle gebruikers om de update meteen te installere­n. Er worden 40 securityle­kken mee gesloten, waarbij het aanvalsris­ico op de oude versies als 'hoog' geldt. Details over die risico's wil Google pas vrijgeven als het merendeel van de Chrome-gebruikers de browsers geüpdatet heeft.

 ??  ?? Meer wit en een afgerond uiterlijk – zo ziet de nieuwe bedienings­interface van Chrome eruit.
Meer wit en een afgerond uiterlijk – zo ziet de nieuwe bedienings­interface van Chrome eruit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands