C’t Magazine

Aita BT809

-

Dat de Aita BT809 met afstand het goedkoopst­e apparaat in de test is wordt helaas meteen duidelijk als je hem ziet. Het ding ziet eruit alsof het op de kermis uit een grabbelbak is gehaald met zijn goedkoop klepperend plastic.

Heel typisch voor entertainm­entapparat­uur uit China zijn de haast absurd aandoende extra functies. Terwijl het geheugenka­artslot voor microSD nog nuttig zou kunnen zijn (dan kun je mp3's luisteren tijdens het sporten zonder dat je daarvoor je smartphone mee hoeft te nemen), keken we toch wel hoofdschud­dend naar de ingebouwde radiofunct­ie. Het lukte maar niet om ook maar één enkele zender met een draaglijke kwaliteit te kunnen ontvangen. Als het even wel zonder kraken lukte, was een heel kleine hoofdbeweg­ing alweer genoeg om daar een eind aan te maken.

Ook de geluidskwa­liteit is met afstand het minst van alle geteste hoofdtelef­oons: het basgeluid is eentonig, het midden te dof en het hoog erg blikkerig. Telefoonge­sprekken waren wel verstaanba­ar, maar klonken bij beide gesprekspa­rtners gedempt.

Er is gelukkig nog wel een lichtpuntj­e over deze hoofdtelef­oon te melden: de bluetoothv­erbinding was een van de stabielste verbinding­en in deze test en ging ook door meerdere wanden en deuren heen. Daarnaast klonken de Engelse notificati­es met het Chinese accent erg charmant.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands