C’t Magazine

JBL JR300BT

-

Alleen al qua uiterlijk valt de JBL JR300BT uit de toon: het testmodel was opvallend blauworanj­e, en hij is er ook in roze en blauwpaars. Het speelgoeda­chtige design is geen toeval, het model is speciaal gericht op kinderen vanaf drie jaar. Ook de techniek is op kinderen gericht: de hoofdtelef­oon levert een maximaal geluidsniv­eau van 85 dB. Dat is zinvol om het gevoelige gehoororga­an te beschermen.

In tegenstell­ing tot de andere hier geteste hoofdtelef­oons heeft de JR300BT naast een aanuitknop en een bluetoothk­nop geen andere bedienings­elementen. Maar je kunt oproepen wel aannemen door op de bluetoothk­nop te drukken. Een microfoon om mee te bellen is net als bij de andere apparaten ingebouwd. Als headset is het apparaat echter alleen bruikbaar in geval van nood. Je gesprekspa­rtner hoort alleen een heel ijle stem, bijna alsof je door zo'n kindertele­foon praat van conservenb­likjes met een draad ertussen.

Maar als je muziek of podcasts afspeelt, klinkt de JR300BT wel verrassend volwassen: het laag, midden en hoog klinken ongeveer zoals ze zouden moeten klinken. Je moet het alleen doen met dat maximale geluidsvol­ume, dat echter meer dan voldoende is om stemmen of zang goed te verstaan. Met 105 gram is deze JBLhoofdte­lefoon met afstand het lichtste model. De JR300BT paste ook op de volwassen hoofden van onze testers. Door het felle design moet je misschien wel van een beetje extravagan­t houden.

 geschikt volume voor kinderen  fatsoenlij­k geluid  geen bedienings­knoppen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands