C’t Magazine

JBL T450BT

-

Dit is echt een voorbeeld van understate­ment: de JBL T450BT heeft op zich geen enkel opvallend designelem­ent, maar het prettig onopvallen­de ontwerp is maar 149 gram licht. De bedienings­knoppen kun je makkelijk op de tast vinden.

Ook qua geluid beviel de JBLhoofdte­lefoon ons uitstekend. Alle testers waren het erover eens dat de JBL samen met de Skullcandy Grind het beste geluid had van alle geteste hoofdtelef­oons. We waren vooral onder de indruk van het afgemeten, veerkracht­ige en rake basgeluid. Als je nog oplettende­r naar details gaat luisteren, klinkt de JBL T450BT in het hoog zelfs nog iets preciezer dan de Grind. Maar daarbij gaat het echt om minimale verschille­n.

Ook op andere punten valt er weinig aan te merken op het met 40 euro wel erg voordelige apparaat. De bluetoothv­erbinding werkt zonder uitvallers en het draagcomfo­rt is erg prettig. De accuduur van 12 uur is goed. De oorkussens zitten wel vrij strak op je oren, waardoor het geluid van buiten sterker gedempt wordt dan bij de andere hoofdtelef­oons. We vermoeden dat die sterke klemming mede bijdraagt aan de goede basweergav­e.

Wat goed klinkt, kan in het verkeer echter gevaarlijk zijn. Daarom zouden we niet aanraden om de JBL op de fiets te dragen of als je je in het verkeer begeeft. Als je hem daarbij toch opzet, zorg dan dat een van je oren niet helemaal wordt bedekt, zodat je ander verkeer kunt horen aankomen.  goed geluid  zit prettig  schermt erg af

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands