C’t Magazine

Motorola Pulse Escape

-

Te veel van alles, dat is wellicht een treffende omschrijvi­ng voor deze Motorolaho­ofdtelefoo­n. Dat begint meteen al bij het uiterlijk. Het apparaat is buitenspor­ig groot, misschien in nabootsing van de populaire (en net zo lompe) Beatshoofd­telefoons. In plaats van de 'B' van Beats staat bij dit monster echter de 'M' van Motorola op de beide oorschelpe­n. Met 192 gram is de Pulse Escape de op één na zwaarste hoofdtelef­oon in deze test. Desondanks zit hij wel goed en houdt hij vrij veel omgevingsg­eluid tegen.

Je schakelt de hoofdtelef­oon niet in met een duidelijk herkenbare aanuitknop, maar door beheerst op de behuizing te drukken. Ook de bedienings­knoppen zijn uitgevoerd als drukgevoel­ige toetsen in de buitenrand van de rechter oorschelp. Je moet dus op bepaalde posities drukken om een nummer te skippen of het geluidsvol­ume te regelen. In de praktijk kraken de schakelaar­s niet alleen vervelend in je oor, maar werken ze ook onbetrouwb­aar.

Bij het geluid overdrijft Motorola eveneens. De bas is oververteg­enwoordigd, het midden en het hoog zijn modderig en muf. Veel nummers klinken als een geluidsbri­j, bijvoorbee­ld Tomboy van Princess Nokia. Nu is dat misschien niet bepaald een perfect geproducee­rde of gemixte track, maar op andere hoofdtelef­oons klinkt het duidelijk beter.

De bluetoothv­erbinding werkt in ieder geval betrouwbaa­r stabiel en telefoonge­sprekken klinken oké, maar wel een beetje dof.  zit prima, schermt flink af  te veel bas, muf hoog  onbetrouwb­are knoppen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands