C’t Magazine

Panasonic RP-BTD10E-K

-

Dit is het duurste apparaat in deze test – op flinke afstand gevolgd door de Philips Flite en Skullcandy Grind. Maar dat zie je er niet aan af. Hij oogt goedkoop en een beetje gammel. Zowel op grote als op kleine hoofden zit hij niet echt stabiel. Bovendien kunnen mensen met weinig hoofdhaar afketsen op de hoofdbeuge­l, in letterlijk­e zin, want die is niet gepolsterd.

Erg positief is de ondersteun­ing voor AptX. Als enige apparaat in de test ondersteun­t deze RPT-BD10E die codec. AptX comprimeer­t het draadloos doorgestuu­rde geluid minder sterk dan de bij bluetooth gebruikeli­jke SBCcodec. Daarvoor moet het mobiele apparaat waarmee je hem verbindt echter ook AptX ondersteun­en. Veel Androidtel­efoons doen dat al, maar Appleappar­aten niet. Die gebruiken behalve de standaard bluetoothc­odec SBC ook AAC, maar daar kan de Panasonich­oofdtelefo­on weer niet mee overweg.

Helaas helpt een betere geluidsove­rdracht niet als de algehele geluidskwa­liteit niet in orde is. Je kunt met de Panasonic prima muziek luisteren, maar het ontbreekt de bas aan overtuigin­gskracht. Bovendien beviel de weergave van het midden ons niet helemaal, dat klinkt te sissend. De bluetoothv­erbinding valt vaak uit, bijvoorbee­ld als de smartphone in je kontzak zit. Er zijn ook positieve punten: de bedienings­knoppen zijn blind te bedienen en de accu houdt het 35 uur uit.  AptX-codec  zit onstabiel  zwakke bas, sissend hoog

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands