C’t Magazine

Dashlane 6.0 wachtwoord­manager

-

Bij PowerPoint en vergelijkb­are programma's is het verleideli­jk om all out' te gaan. Reveal.js houdt je dichter bij de inhoud.

Het programma (of eigenlijk beter gezegd: JavaScript- framework) richt zich met name op ontwikkela­ars en je ziet het dan ook vaak op ontwikkela­arsconfere­nties opduiken. De presentati­es worden gegenereer­d in HTML en door browsers in de fullscreen­modus weergegeve­n.

Een ander voordeel hiervan is dat je later de pagina's inclusief alle animaties eenvoudig op het web kunt publiceren zonder dat je een pdf hoeft om te zetten.

Het programma kent een hele waslijst aan functies. De bediening via het toetsenbor­d werkt erg soepel. Sommige functies werken beter dan in PowerPoint, dat toch min of meer de standaard op presentati­egebied is. Een van de functies die beter in elkaar steekt is de automatisc­he kleurenhig­hlights bij de weergave van code, dit is sowieso onmisbaar als je je als tool richt op ontwikkela­ars.

Je kunt ook markdown-bestanden aan een prestatie koppelen en tijdens het presentere­n op elementen inzoomen. Wat reveal.js allemaal kan en hoe je er mee werkt, toont een demo op revealjs.com.

Bedrijven kunnen het framework gebruiken om bijvoorbee­ld automatisc­h presentati­es te genereren met actuele bedrijfsci­jfers.

Als je niet handig bent met HTML maar wel graag via de browser wilt presentere­n, kun je een kijkje nemen naar de onlineedit­or 'slides.com'. Dit is een commerciël­e editor afkomstig van dezelfde ontwikkela­ars waarmee je reveal.js-presentati­es kunt maken.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands