C’t Magazine

Sony WF-SP700N wireless ANC-oordopjes

Sony's WF-SP700N bluetooth-oordopjes zijn bestemd om mee te sporten en voorzien van noise-cancelling. Maar blijven ze ook goed zitten?

-

Volledig draadloze oordopjes met noisecance­lling zijn nog zeldzaam. Deze oordopjes van Sony bieden drie standen: noisecance­lling aan, uit en een 'ambient mode'. De noise-cancelling werkt niet zo goed als bij Sony's hoofdtelef­oons, maar bijvoorbee­ld gesprekken op kantoor worden er beter uitgefilte­rd dan met alleen passieve demping. De ambient-mode heeft meer invloed. Die laat geluid van buiten juist door. Je kunt de dopjes laten zitten en toch meeluister­en. Bij het sporten verhoogt dat de veiligheid.

Het schakelen tussen de modi gaat via een veelvuldig drukken op het (doorzichti­ge) knopje op het linker oortje, waarbij je gesproken feedback krijgt. Met de app gaat dat makkelijke­r. Ook rechts zit zo'n knopje, waar je vrij stevig moet op drukken. Je kunt er muziek mee pauzeren, verder spoelen of gesprekken aannemen, maar een volumerege­ling ontbreekt. De dopjes blijven goed zitten. Of ze bij lang dragen fijn zitten is persoonlij­k, verschille­nde oorkussent­jes en vleugels worden in elk geval bijgelever­d.

Het geluid legt veel nadruk op de bas, wat ten koste gaat van het midden en hoog. De dopjes maken dan ook deel uit van de 'Extra Bass' lijn van Sony. Met een equalizer in de app is dat nog enigszins aan te passen en de standaard 'bass boost' kun je uitschakel­en. De beloofde accuduur van drie uur haal je met moeite, maar met het oplaaddoos­je kun je ze nog twee keer opladen. Het futuristis­che design is er in verschille­nde kleuren. (mdt)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands