C’t Magazine

iStorage DiskAshur2 externe ssd met pincodeloc­k

De diskAshur2 van iStorage is een stevige externe ssd met hardwarema­tige encryptie. Je hebt geen software nodig, je gebruikt een keypad.

-

De ssd voelt zeer rugged aan, met een grippy rubber coating aan de boven- en onderkant en een stevige kunststof rand. De USB 3.1kabel en kensington-lock slot zitten in de zijkant van de behuizing. De toetsen op het keypad voelen stevig aan en geven duidelijk voelbare feedback. De disk bevat drie indicatorl­eds: stand-by/locked, user mode/ unlocked en admin mode. In de handleidin­g vind je de standaard admin-pincode met uiteraard het dringende advies om zelf direct een eigen admin-pin in te stellen. Naast de admin-pin is er de optie voor een user pin. De disk wordt geleverd in NTFS-geformatte­erde staat.

Na het invoeren van de pincode en drukken op de unlock-toets voert de ssd altijd een snelle zelfcheck uit. De disk beveilig je met een pincode van 7 tot 15 tekens. Je mag geen opvolgende tekens of een reeks gelijke tekens gebruiken. Met de Shift-toets regel je een extra set tekens naast de cijfers. De ssd gaat na een vast aantal foutieve pinpoginge­n over op het verwijdere­n van de encryptiek­ey en lockt zichzelf, de data is dan niet meer te achterhale­n.

De ssd biedt USB 3.1, maar in de praktijk zul je hem vrijwel altijd op een front-aansluitin­g van een pc aansluiten, en deze zijn meestal USB 3.0. Een speedtest aan een USB 3.0-poort leverdere 335 MB/s bij lezen en 327 MB/s bij schrijven op. De geteste versie was 512 GB groot, maar de ssd is in meerdere formaten en kleuren te krijgen, variërend van 128 GB tot 4 TB. (avs)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands