C’t Magazine

Microsoft Remote Desktop-client voor macOS

-

Microsoft heeft zijn Remote Desktop-client voor macOS een beetje opgepoetst. De oude versie nummer 8 wordt vervangen door versienumm­er 10.

Als je de eerdere versie (versie 8) van de RDPclient van Microsoft gebruikte, kan het je haast niet ontgaan zijn dat er een nieuwe versie uit is. De oude geeft bij het starten aan dat die client binnenkort uitgefasee­rd wordt met een link naar een blogpost met uitleg. Officieel zou versie 8 vanaf 1 september niet meer beschikbaa­r moeten zijn, maar we konden hem nog zonder problemen downloaden en gebruiken. Je ziet een verschil tussen beide versies bij de pictogramm­en: het nieuwe is rond in plaats van hoekig. Bij het voor het eerst starten van versie 10 word je gevraagd om telemetrie­data richting Microsoft te sturen ('Help to improve'). De nieuwe versie kan de bestaande verbinding­en importeren en de toegangsda­ta uit Sleutelhan­gertoegang halen.

In de instelling­en zitten nu opties om gebruikers­accounts los van de verbinding­en te beheren. Het overzicht toont thumbnails van de remote desktops. Cut, copy en paste zijn vanaf nu via de voor Mac gebruikeli­jke toetsen te vinden (Command in plaats van Ctrl). Voor Folder Redirectio­n kun je een map op je mac als standaard doellocati­e opgeven.

In het instelling­smenu van het hoofdvenst­er zit een functie om de app aan de macOSmenub­alk vast te maken, zodat je via die weg makkelijk je RDPverbind­ingen kunt bedienen. De nieuwe versie is geen stap terug, maar ook geen grote stap voorwaarts.

 ??  ??
 ??  ?? Microsoft Remote Desktop
Microsoft Remote Desktop

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands