C’t Magazine

Games Assassin's Creed Odyssey Life is Strange 2: Episode 1

-

(Ubisoft, vanaf € 55)

Met een mix van de zeeslagen uit Black Flag, de open wereld uit Origins en een setting van het oude Griekenlan­d met mythes en sagen krijg je Assassin's Creed Odyssey. De game heeft naast de mix van actie en avontuur een vleugje RPG en bevat voldoende knipogen. Als de huurling Alexios of Kassandra ga je op reis om met name je eigen achtergron­d te ontrafelen. De wereld is groots en goed gevuld, elke tempel, stuk bos, stad of dorp is prachtig gedetaille­erd. De keuze in vechtstijl­en is opgedeeld in hunter, warrior en assassin. De gesprekken met andere personen kunnen agressief, irtend of vriendelij­k zijn. Maar een ogenschijn­lijk 'goede' keuze kan uiteindeli­jk catastrofa­le e ecten hebben.

Elke regio heeft een leider die Sparta (rood) of Athene (blauw) aanhangt. Zodra het leiderscha­p is verzwakt (waar jij uiter- aard een rol in speelt), is een gevecht om de macht mogelijk. Je meldt je op het slagveld bij een van beide partijen en komt terecht in een grote spectacula­ire veldslag.

Een van de verhaallij­nen richt zich op de Cult of Kosmos, die niet veel goeds voor de huidige wereld gepland lijkt te hebben. Op die manier zie je de aloude strijd tussen de templars en assassins weer opduiken. En tussendoor vaar je met je schip en crew over de mooie blauwe wateren waar je onder andere vecht tegen piraten. Oh ja, en huurlingen willen maar wat graag die geldprijs op je hoofd verzilvere­n als je weer wat uitspookt. Je vervelen in deze game gaat echt niet gebeuren. Je struikelt om de zoveel meter over een missie om geld en items te verdienen. En die items heb je ook hard nodig om je armor, wapens en schip te verbeteren. Odyssey is een prachtig avontuur met meer dan genoeg te doen. (avs) gra ische pracht en praal te over veelzijdig: land en zee

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands