C’t Magazine

Mozilla gaat ProtonVPN aanbevelen

-

Mozilla is bezig met tests om gebruikers een VPN-service aan te raden. De Mozilla Foundation is hiervoor een partnersch­ap aangegaan met ProtonVPN (van de makers van Protonmail). Zodra de Firefox-browser detecteert dat je een onveilige wifiverbin­ding gebruikt of er sprake is van een ander scenario waarin een VPN van nut kan zijn, plopt er een notificati­e in beeld. Deze 'Firefox Recommends'-melding leidt je uiteindeli­jk naar de Plus-versie van ProtonVPN. Die kost 10 euro per maand.

Het ProtonVPN-team kondigde op zijn blog de samenwerki­ng aan (net als Mozilla overigens) en meldde dat de samenwerki­ng onder andere tot stand is gekomen omdat Mozilla net als zij voorvechte­rs zijn van privacy (rechten) en veiligheid. Op dit moment gaat het nog om een experiment bij een kleine, random groep Firefox-gebruikers in de Verenigde Staten. De betaling voor de VPN-dienst wordt geregeld via Mozilla's systemen en het grootste deel van de inkomsten gaat naar Mozilla, zodat zij hun doelen kunnen blijven realiseren.

De afgenomen dienst via Mozilla is precies dezelfde als de dienst die direct via ProtonVPN afgenomen kan worden, inclusief klantenser­vice en 30 dagen nietgoed-geld-terug.

ProtonVPN meldde nog erg onder de indruk te zijn van het onderzoekw­erk door Mozilla voordat de samenwerki­ng werd gestart. ProtonVPN's systeemarc­hitectuur, infrastruc­tuur, no-logging en cryptograf­ie werden gedetaille­erd doorgelich­t. (avs)

 ??  ?? Mozilla en ProtonVPN testten het gericht aanbieden van een VPN voor gebruikers­die onveilig over het web surfen.
Mozilla en ProtonVPN testten het gericht aanbieden van een VPN voor gebruikers­die onveilig over het web surfen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands