C’t Magazine

Lyft legt 72 miljoen neer voor AR-bedrijf Blue Vision Labs

-

Lyft neemt het Britse Blue Vision Labs over voor 72 miljoen dollar. Blue Vision Labs houdt zich bezig met locatiebep­aling met je smartphone, waar dan weer 3D-kaarten van gemaakt kunnen worden. Blue Vision Labs is in 2016 opgericht. Het Britse bedrijf haalde eerder dit jaar een flinke som geld op (14,5 miljoen dollar) via een financieri­ngsronde en introducee­rde hun AR Cloud voor het delen van AR-belevingen. Hiermee is bijvoorbee­ld de autopositi­e te delen met een wachtende passagier zodat deze op zijn smartphone­scherm de rideshare-auto kan zien aankomen. Eerdere investeerd­ers in het Britse bedrijf zijn Google Ventures, Acces en Horizons Ventures.

De techniek van Blue Vision Labs combineert opnames van meerdere smartphone­s die in auto's zijn gemonteerd om op die manier een gedetaille­erde 3D-kaart van de omgeving te kunnen maken. Als je die kaart combineert met de camera van een zelfrijden­de auto, weet de auto tot op enkele centimeter­s nauwkeurig waar hij is. Hierdoor kunnen Lyft-auto's beter gaan 'zien' zonder gebruik van zeer prijzige sensors. Blue Vision Labs wordt het eerste Lyft-kantoor in Londen en wordt onderdeel van Lyft's Level 5-divisie voor zelfrijden­de techniek. De top van Blue Vision krijgt ook nog eens 30 miljoen dollar als bepaalde prestatied­oelen worden gehaald.

Lyft wil zijn team dat werkt aan autonoom rijden de komende anderhalf jaar gaan verdubbele­n. Er werken nu zo'n 300 ingenieurs aan het autonome rijden, Blue Vision Labs heeft 39 ingenieurs aan het werk. (avs)

 ??  ?? De techniek van Blue Vision Labs is een perfecte manier voor auto's om hun positie heel nauwkeurig te bepalen aan de hand van een 3Dkaart van de omgeving.
De techniek van Blue Vision Labs is een perfecte manier voor auto's om hun positie heel nauwkeurig te bepalen aan de hand van een 3Dkaart van de omgeving.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands