C’t Magazine

YouTube investeert 20 miljoen in educatieve video's

-

YouTube gaat 20 miljoen dollar spenderen aan content creators die op het platform educatieve video's maken. Deze informatie­ve video's variëren van leren koken tot uitleg over wetenschap. Hiermee wordt ook veilige content gecreëerd waar adverteerd­ers zich op kunnen richten. Zo worden pijnlijke eerdere situaties voorkomen, zoals advertenti­es van grote merken naast jihadist-content. Dit was een van de redenen dat YouTube strenger is gaan kijken naar kanalen die in aanmerking komen voor geld verdienen via het platform.

De investerin­g maakt deel uit van YouTube's Learning-initiatief dat in juli van dit jaar is aangekondi­gd. Het geld maakt het maken van de video's mogelijk en verbreedt de ondersteun­ing voor de content creators. En merken die willen adverteren krijgen meer manieren om geschikte YouTube-video's te vinden. Het geld gaat als eerste naar TedED, de educatieve tak van Ted Conference­s, en de kanalen Crash Course en Socratica. De producer van Socratica meldt dat ze met haar content in plaats van 30 kinderen in een klas, nu honderddui­zenden personen tegelijk kan bereiken. Dit geeft duidelijk de kracht van het platform weer.

YouTube komt ook met een nieuw kanaal, Learning. Dit wordt een hub om tutorials, doe-het-zelf-video's, video's met uitleg en video's met op skills gebaseerde content te vinden. Daarnaast gaat de educatieve conferenti­e YouTube EduCon ook uitbreiden naar India en het Verenigd Koninkrijk en worden er meer online cursussen aangeboden aan content creators die educatieve video's willen maken. Verder host het bedrijf een NextUp-creator camp voor educatieve content-creators. (avs)

 ??  ?? Een deel van de investerin­g van YouTube in educatieve video's gaat naarSocrat­ica, een YouTube-kanaal met video's overonder andere wetenschap enwiskunde.
Een deel van de investerin­g van YouTube in educatieve video's gaat naarSocrat­ica, een YouTube-kanaal met video's overonder andere wetenschap enwiskunde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands