C’t Magazine

Netflix ziet opnieuw aantal gebruikers flink stijgen

-

aantal abonnees van streamingd­ienst Netflix steeg onverwacht hard. Bij het bekend maken van de cijfers voor het derde kwartaal van dit jaar, gaf het bedrijf aan er in totaal bijna zeven miljoen nieuw abonnees bij te hebben gekregen. Dat zijn er aardig wat meer dan de 'slechts' verwachte vijf miljoen.

Wereldwijd heeft de streamingd­ienst nu in totaal ruim 137 miljoen abonnees. Dit komt neer op een groei van maar liefst 25 procent vergeleken met een jaar geleden, de teller bleef staan op het ook al behoorlijk­e 109 miljoen. Die flink stijgende lijn zorgt voor een bijbehoren­de flinke omzet. Voor het derde kwartaal lag deze op bijna 4 miljard dollar (3,44 miljard euro), een groei van 36 procent vergeleken met een jaar eerder.

Voor het huidige kwartaal wordt een omzet van ruim 4 miljard verwacht, plus 9,5 miljoen extra abonnees. Netflix waarschuwd­e wel dat de productie van eigen content een flinke deuk in de winst voor het vierde kwartaal gaat slaan. En het ziet ook de concurrent­ie op stoom komen, vooral Apple en Amazon.

Het recente besluit dat minimaal 30 procent van het aanbod van Netflix in Europa van Europese makelij moet zijn wordt ook nog aangehaald. Netflix had op zich liever lokale films en series gemaakt zonder daartoe gedwongen te moeten worden. Het lokaal meer inzetten op het maken van content is volgens het bedrijf een betere plossing. (avs)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands