C’t Magazine

Cooler Master zamelt in voor analoge ControlPad

-

Cooler Master gebruikt een campagne op Kickstarte­r voor hun nieuwe ControlPad. De ControlPad is ’s werelds eerste analoge keypad gericht op gamers en profession­als. De 24 mechanisch­e toetsen zijn volledig programmee­rbaar en registrere­n analoge input, oftewel zijn in staat om analoge bewegingen om te zetten naar een digitaal signaal zodat hij altijd weet hoe ver je een toets indrukt. Dat principe kennen we van de Wooting One (zie voor een test pagina 48 in deze c't). Gamers kunnen daardoor net als bij een joystick de snelheid van hun personage of voertuig bepalen door een toets een beetje of juist volledig in te drukken.

De Cooler Master ControlPad komt met de populair Cherry MX Red- of Gateron Red-switches die voorzien zijn van RGB-verDe Zoals vaker bij toetsenbor­den van Cooler Master wordt er gebruik gemaakt van een geborsteld aluminium afwerking. Twee in te stellen precision-wielen bovenaan de pad geven je nog meer controle over bijvoorbee­ld het volume.

Voor creatievel­ingen is de Cooler Master ControlPad een uitkomst bij bijvoorbee­ld fotobewerk­ing. Wissel makkelijk tussen presets of bepaal de transparan­tie, penseeldik­te en dergelijke. De druk die je op de toets uitoefent bepaalt de mate van aanpassing.

Cooler Master heeft de ControlPad al voorzien van macro’s en presets voor de Adobe Suite inclusief Photoshop, Illustrato­r, Première Pro en meer. Ook zijn bijpassend­e keycaps te krijgen. Het doelbedrag van de crowdfundi­ngcampagne is op het moment van schrijven al ruimschoot­s gehaald. De prijzen bij de campagne begonnen rond de 50 euro voor de versie met switches van Gateron. (avs)

 ??  ?? Cooler Master zet een crowdfundi­ngcampagne in voor hun nieuwe ControlPad-keypad.
Cooler Master zet een crowdfundi­ngcampagne in voor hun nieuwe ControlPad-keypad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands