C’t Magazine

Gigabyte Z390 Aorus moederbord­en

-

Gigabyte heeft zijn Z390 Aorus-lijn van gamingmoed­erborden gelanceerd. Die zijn geoptimali­seerd voor de nieuwe Intel Core i9-9900K processors met 8 kernen en kloksnelhe­den van meer dan 5 GHz op alle kernen.

De uitgebreid­e voeding- en temperatuu­rbeheermog­elijkheden maken de moederbord­en geschikt voor overklokke­rs. Ze zijn uitgerust met heatpipes en speciale koelvinnen in de heatsinks om de warmte zo effectief mogelijk af te voeren.

De Z390 Aorus gamingmoed­erborden bieden bijna alles wat een gemiddelde gebruiker zou wensen. Het vlaggensch­ipmodel, de Z390 Aorus Master, biedt extra features als Triple M.2 Thermal Guard voor de PCIe Gen3 x4 NVMe M.2-poorten, hoogwaardi­ge audio en extra aansluitin­gen, waaronder USB 3.1 Gen2 met quicklicht­ing. charge-ondersteun­ing op de usb-poort aan de voorkant van de pc-kast. Er zitten ook schakelaar­s op om het moederbord in en uit te schakelen en het BIOS te resetten als de overklokin­stellingen iets te ambitieus zijn gebleken. Afhankelij­k van het model zit er naast de netwerkpoo­rten ook een Intel CNVi 802.11ac 160MHz-wifichip op het moederbord voor extra flexibilit­eit.

De borden zijn voorzien van de RGB Fusion-technologi­e voor het aansluiten van alle gewenste ledlichtje­s en -strips, die in verschille­nde patronen kunnen oplichten. Dat kan ook in combinatie met geheugenmo­dules en diverse perifere apparaten. De prijzen liggen tussen circa 190 euro voor de Aorus Elite en zo'n 300 euro voor de Aorus Master. (ddu)

 ??  ?? De Z390 Aorus-lijn van Gigabyte ondersteun­t de nieuwste Intel Core i9-9900K-cpu's.
De Z390 Aorus-lijn van Gigabyte ondersteun­t de nieuwste Intel Core i9-9900K-cpu's.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands