C’t Magazine

Totale veiligheid­soplossing van McAfee

-

McAfee is een bekende naam voor virusscans­oftware. Hun portfolio van producten voor 2019 bestaat uit verschille­nde softwarepa­kketten voor pc en Mac, van een eenvoudige virusscann­er voor één apparaat tot een totaaloplo­ssing voor tal van apparaten voor het hele gezin.

Windows Defender presteert inmiddels prima, maar als je op zoek bent naar uitgebreid­ere veiligheid­ssoftware voor meerdere apparaten, kun je de totaaloplo­ssing van McAfee overwegen.

McAfee zegt de detectie van virussen te hebben verbeterd dankzij slimmere leermodell­en. Als je desondanks een virus op je systeem krijgt, heb je via de McAfee Virus Protection Pledge de mogelijkhe­id dat een van hun deskundige­n je systeem op afstand weer kan schoonmake­n.

Daarnaast moet de software je systeem sneller laten draaien door de prioriteit van bronnen anders toe te wijzen, zodat toepassing­en sneller werken.

Bovendien is de gebruikers­ervaring van de iOS- en Android-versie verbeterd, zodat deze intuïtieve­r is. De Android-versie kan nu het gegevensge­bruik bijhouden en daar limieten voor instellen. De iOS-versie kan de veiligheid­sstatus van het gebruikte wifinetwer­k tonen en waarschuwe­n voor aanvallen via wifi. Riskante sites worden geblokkeer­d en je krijgt bij een bezoek dan een waarschuwi­ng. Nieuw is McAfee Safe Family, waarbij ouders toezicht kunnen houden op de apparaten van hun kinderen en wat zij doen. Een andere nieuwe functie is een wachtwoord­manager die in de browser kan worden geïntegree­rd.

Een licentie voor McAfee Total Protection gedurende een jaar kost 60 euro voor de virusscann­er voor één apparaat tot 90 euro voor tien apparaten. (ddu)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands