C’t Magazine

Chrome 70 zonder auto-login

-

Googles browser Chrome dicht in versie 70 voor Windows, macOS en Linux 23 securityPh­otoshop De bij Chrome 69 ingevoerde autologin is nu uit te schakelen, zodat je niet meer automatisc­h met je actieve Googleacco­unt bij de browser wordt ingelogd. De auto-loginfunct­ie blijft standaard wel geactiveer­d (opt-out), het synchronis­eren van je gebruiksda­ta blijft optioneel.

Bij de geavanceer­de instelling­en van de browser is er nu het nieuwe item 'Inloggen bij Chrome toestaan'. Als je Chrome zonder Google-account wilt gebruiken, log je jezelf uit en schuif je de schakelaar naar links. De interface van de browser laat rechtsbove­n duidelijk zien of en met welk account je ingelogd bent.

Chrome ondersteun­t nu de Desktop Progressiv­e Web Apps (Desktop PWA's) onder Windows. Eenmaal geïnstalle­erd, zijn die web-apps net als gewone programma's te starten via het startmenu van het besturings­systeem. Dat op de achtergron­d dan Chrome draait en als web-wrapper fungeert, daar merk je in de praktijk verder niets van.

Tot nu toe worden PWA's vooral op mobiele apparaten gebruikt, maar Google vindt ze ook op desktopcom­puters zinvol. Ondersteun­ing voor PWA op macOS en Linux wordt bij Chrome 72 verwacht.

Daarnaast heeft Chrome 70 de videocodec AV1 geïmplemen­teerd. Die door de Alliance for Open Media ontwikkeld­e codec verbetert de beeldkwali­teit van videostrea­ms en moet tot 30 procent hogere compressie­rates leiden dan het tot nu toe gebruikte VP9. (nkr)

 ??  ?? Als je niet wilt dat Chrome zich bij Google aanmeldt, moet je dat bij de geavanceer­de instelling­en uitzetten.
Als je niet wilt dat Chrome zich bij Google aanmeldt, moet je dat bij de geavanceer­de instelling­en uitzetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands