C’t Magazine

Elements 2019

-

Elements 2019 toont bij het starten diashows en fotocollag­es die het programma zelf met behulp van kunstmatig­e intelligen­tie heeft gemaakt van foto's en video in je bibliothee­k. Je kunt ook sjablonen gebruiken om collages te maken voor bijvoorbee­ld Instagram-posts. Photoshop Elements heeft inmiddels 53 wizards voor effecten, kleurcorre­ctie en andere taken. Met een nieuwe meme-wizard kun je teksten onder- en bovenin een foto toevoegen zoals je dat vaak op Facebook ziet. Met een andere wizard kun je van foto's letters maken en daar bijvoorbee­ld een naam op een koffiemok mee zetten. Maak een aquarel van een foto of pas andere kunstlekke­n. zinnige bewerkinge­n toe met texturen en kleurenthe­ma's.

Het videobewer­kingsprogr­amma Premiere Elements 2019 heeft nu 20 wizards. Met de nieuwe 'glasvenste­reffecten' creëer je de indruk dat een scène zich achter een raam afspeelt. Met Luma-fadeoverga­ngen kun je kleuren van donker naar licht invoegen. Bij de snelmodus voor het knippen van scènes werk je met een sterk vereenvoud­igd venster. Dat vergemakke­lijkt het toevoegen van muziek, overgangen, teksten en effecten.

De programma's kosten elk 100 euro, voor beide samen betaal je 151 euro. Van zowel Photoshop als Premiere Elements 2019 is een proefversi­e te downloaden die je dertig dagen kunt uitprobere­n. (nkr)

 ??  ?? Photoshop Elements 2019 maakt zelfstandi­g fotocollag­es en voegt kaders aan foto's toe.
Photoshop Elements 2019 maakt zelfstandi­g fotocollag­es en voegt kaders aan foto's toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands