C’t Magazine

Kleurige ssd

-

Voor de liefhebber­s van kleurige leds heeft Kingston een ssd in het programma die vooral opvalt door zijn kleurige lampjes.

Het was slechts een kwestie van tijd tot er een ssd met leds op de markt zou komen. Kingston brengt die vreemd genoeg niet uit in zijn topserie HyperX Predator, maar de instapseri­e HyperX Fury. De 2,5-inch SATA-ssd is voorzien van een Marvell 88SS1074-controller en 240, 480 of 960 GB 3D TLC-flashgeheu­gen. We hebben het 480GB-model getest.

Door de leds, doorzichti­ge afdekplaat en rooster is de ssd met 9,5 mm wat hoger dan gebruikeli­jk. Hij oogt degelijk, maar is ook vrij zwaar. Naast de standaard SATAaanslu­itingen voor data en voeding zit een micro-usb-poort. Via de bijgelever­de kabel verbind je die met een standaard 12V-RGBheader op het moederbord (4- of 5-pins). De kabel is afgesplits­t naar een RGB-header voor het koppelen van andere met leds verlichte componente­n. De leds geven veel licht, en kleuren en effecten waren goed aan te sturen met de Polychrome-software van ons ASRock-moederbord. De Fury is ook compatibel met bijvoorbee­ld Aura Sync van Asus, Gigabytes RGB Fusion en Mystical Light Sync van Msi.

De prestaties zijn standaard bij SATA: een leessnelhe­id van 550 MB/s en schrijfsne­lheid van meer dan 480 MB/s. Zoals bij andere ssd's zakte de schrijfsne­lheid bij langdurige belasting in, met een gemiddelde van 360 MB/s. Belangrijk­ste verkooparg­ument zijn de leds, als je tenminste een behuizing met window hebt. Je betaalt er een forse meerprijs voor, maar een activatiec­ode voor Acronis kloonsoftw­are is inbegrepen.

 ??  ??
 ??  ?? Kingston HyperX Fury RGB
Kingston HyperX Fury RGB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands