C’t Magazine

Encrypted usb-stick

-

De datAshur Pro is een robuuste usbstick met hardware-encryptie. Net als andere producten van de fabrikant (un) lock je hem via een keypad.

De encryptie van de stick is net als bij de andere producten van het merk (zie bijvoorbee­ld de review van de diskAshur2 ssd op pagina 26 van de vorige c't) onafhankel­ijk van het besturings­systeem en het apparaat waarop je hem aansluit.

Hij is bestand tegen een stootje met zijn aluminium omhulsel dat de stick netjes afsluit met een o-ring. Aan het eind van de stick zit een metaaldraa­d met schroefslu­iting om de usb-stick aan je sleutelbos vast te maken.

Dit aanhangsel is ook handig om het omhulsel van de stick te halen, want enige kracht bij het verwijdere­n daarvan (vanwege de goede 'seal') is wel nodig. De stick heeft een IP57-rating en kan 30 minuten op 1 meter ondergedom­peld worden en kan goed tegen een hap stof.

Om te zorgen dat je de pincode kunt invoeren voordat je de stick in een usb-poort steekt, heeft hij een ingebouwde lithiumpol­ymeeraccu. Zodra je de stick in gebruik wilt nemen is het verstandig hem dus eerst 30-60 minuten in een usb-poort te laten opladen. Als admin is het makkelijk via userpincod­es toegang te regelen. Dit is handig om bijvoorbee­ld alleen leesrechte­n aan een gebruiker toe te kennen, zodat informatie niet per abuis wordt gewist.

Zodra de stick uit de poort wordt gehaald of de usb-poort spanningsl­oos wordt, wordt de toegang vergrendel­d. Bij te veel mislukte pinpoginge­n wordt alle data van de stick gewist. De stick is te krijgen in opslagcapa­citeiten van 4 tot 64 GB.

 ??  ?? iStorage datAshur Pro 64GB
iStorage datAshur Pro 64GB
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands