C’t Magazine

Compact ruim

-

De XUB2792USH­U van iiyama biedt 4K UHD bij 27 inch aan beeldopper­vlak. Hij oogt sober maar is zeker niet karig qua mogelijkhe­den.

Zodra je het scherm uitpakt krijg je een compact matzwart exemplaar met dito voet voor je neus. Hij wordt geleverd met onder andere een DisplayPor­t-kabel en HDMI-kabel. Het scherm heeft een oppervlak van 27 inch en een 4K UHD-resolutie, oftewel 3840 × 2560 pixels. Windows 10 stelt zelf direct al voor om de schalingsf­actor op 150 procent te zetten. Zo krijg je veel werkopperv­lak zonder dat je naar de kleine letters loopt te turen. Links zitten 2 usb-poorten, eentje is aangeduid als laadpoort.

Achterop vind je DisplayPor­t, HDMI en DVI. DVI biedt slechts 30 Hz op de volledige resolutie, maar als tweede inputbron via PbP of PiP voldoet het prima. Aan instelling­en geen gebrek, zo zitten er meerdere ecomodi op en meerdere instelling­en voor de Blue Light Reducer. De DisplayPor­t-modus is te wisselen tussen 1.2 en 1.1. Verscherpe­n en verzachten kan, wel of niet weergeven van het iiyama-logo bij aanzetten en meer. 100 procent van de sRGB-kleurruimt­e wordt gehaald.

Dankzij een 10 bij 10 centimeter VESA-mount is het scherm aan een monitor-arm te hangen. Naast alle beeldinput­s en de usb-hub is er een aansluitin­g voor een kensington-slot en audio uit en in: 2x2W-speakers zitten ingebouwd.

 ??  ?? iiyama ProLite XUB2792UHS­U
iiyama ProLite XUB2792UHS­U
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands