C’t Magazine

Microsoft Surface Pro 6

-

De Surface Pro 6 is beschikbaa­r met een quadcore Core i5 8250U en een Core i7 8650U. De prestatiev­erschillen zijn daarbij duidelijk groter dan bij andere apparaten omdat de tablet al naargelang de cpu-variant ook een ander koelsystee­m heeft. De i5-uitvoering­en hebben een passieve en daarmee volkomen stille koeling, terwijl de i7-uitvoering­en een ventilator hebben. De warmteafgi­fte van de cpu-modellen is echter hetzelfde. De i5-uitvoering moet de turbosnelh­eid dan ook snel vaarwel zeggen, terwijl de i7-uitvoering die lang kan volhouden. Je hoort de ventilator dan wel duidelijk hoorbaar draaien. Dat geldt alleen als je hem op netvoeding gebruikt: met de accu zijn de prestaties lager, maar draait de ventilator altijd zo zacht dat je hem niet hoort.

Zowel de goedkoopst­e uitvoering (1050 euro: i5, 8 GB werkgeheug­en, 128GB-ssd) als de duurste (2450 euro: i7, 16 GB werkgeheug­en, 1TB-ssd) zijn alleen in het zilver verkrijgba­ar. De prijzen van de zwarte uitvoering­en liggen tussen de 1350 en 2050 euro. Je moet goed bedenken welke je kiest, want alle componente­n zitten vast en achteraf upgraden is niet mogelijk. Modellen met een geïntegree­rd LTE-modem (zoals bij de vorige generatie) zijn nog niet aangekondi­gd. De geheugenka­artlezer accepteert alleen microSD-kaarten en remt erg snelle UFS II-kaarten af.

Net als bij de voorganger zit er naast het tablet alleen een voeding in de doos. De voor productief gebruik eigenlijk onmisbare toetsenbor­dhoes (Surface Type Cover) kost al naargelang de kleur en het materiaal tussen de 150 en 180 euro extra. Dat toetsenbor­d buigt niet door bij tikken en de verlichte toetsen geven nauwkeurig­e feedback. Veel toetsenbor­duitvoerin­gen bieden daarnaast een vingerafdr­uklezer. Een voor Windows Hello geschikte infraroodc­amera is ingebouwd in de schermrand van het tablet. Voor de in meerdere kleuren verkrijgba­re pen met 4096 drukniveau­s (Surface Pen) en de draairegel­aar (Surface Dial) betaal je elk 110 euro. De toetsenbor­dcover, de pen en de extra netvoeding van eerdere generaties (vanaf de Pro 3) kun je ook met dit model gebruiken.  geweldig beeldscher­m  lange accuduur  duur  toetsenbor­d niet inbegrepen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands