C’t Magazine

Life is Strange 2: Episode 1

-

(Dontnod Entertainm­ent, € 8 (Episode 1) € 40 (compleet), uitgever: Square Enix) Deze nieuwe game in de Life is Strangeree­ks heeft nieuwe hoofdrolsp­elers: de broers Sean en Daniel Diaz, waarbij jij de rol van de oudere Sean op je neemt. De jongens wonen met hun vader in een (te) rustige buitenwijk en het leven kabbelt een beetje voort sinds hun moeder is vertrokken. Tiener Sean is voorbereid­ingen aan het tre en voor een leuk feestje, vader sleutelt in de garage en de jongere broer draait z'n Halloweenk­ostuum en bijbehoren­de accessoire­s in elkaar. In een onbewaakt moment raakt hij in de clinch met de buurjongen en loopt alles bizar uit de hand. De van oorsprong Mexicaanse vader wordt neergescho­ten door een zenuwachti­ge agent (het verhaal speelt zich af tijdens het 'build a wall'-geblaat van Trump) en er vindt een enorme explosie plaats met onduidelij­ke oorzaak.

Sean neemt zijn broertje mee op de vlucht. De twee zakken de Westkust af, met slechts de spullen in Seans rugzak. Als Sean kun je Daniel helpen met obstakels en hem dingen leren, of ongeduldig afsnauwen. In de mooi vormgegeve­n omgeving van het eerste park leerden we Daniel geduldig steentjes keilen, waar de kleine jongen veel plezier uit haalde. Later bij een tankstatio­n loop je aan tegen hongerige magen en geldgebrek en krijg je de optie om bepaalde items te stelen in plaats van af te rekenen. Je keuzes bepalen hoe Daniel zich later gaat gedragen. Sowieso is er iets bijzonders aan de hand met de jongste Diaz-telg.

Uiteindeli­jk besluiten de jongens naar de geboortepl­ek van hun vader in Mexico af te reizen. Na lekker in het verhaal te zitten en wat opgeschote­n te zijn, verscheen er al 'To be continued' in beeld. Dat wordt ongeduldig wachten tot 2019 ... (avs) sfeervolle road trip smaakt naar meer

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands