C’t Magazine

Lenovo ThinkPad Compact Bluetooth

-

De ThinkPad Compact is niet alleen erg compact en licht, maar heeft ook een trackpoint en muistoetse­n.

Het verschil met de notebookve­rsie van het ThinkPad-toetsenbor­d is minimaal. De functietoe­tsen zijn niet in blokken van vier geplaatst en de Fn-toets heeft geen statusindi­cator. Hij werkt niet met de standaardd­rivers van Windows 10, je komt er dan ook niet omheen om de eigen drivers van Lenovo te downloaden en te installere­n. Het is wel even wennen aan de afwijkende positie van een aantal toetsen zoals Home, End, Insert en Delete. In het begin zul je dan ook telkens even een tijdje te zoeken voordat je gewend bent aan de andere plek van die toetsen.

De toetsen zijn breder dan bij veel andere toetsenbor­den en zitten ook dichter op elkaar, maar verder hebben ze een standaard grootte. De toetsen zijn onderaan afgerond. Dankzij de zeer stille scissor-switches hebben ze een erg lichte aanslag. Desondanks geven ze wel een goede feedback bij het typen. De ThinkPad was met een licht geluid net niet de allerstils­te van de geteste exemplaren.

Het toetsenbor­d kun je alleen via bluetooth aan een ander apparaat koppelen. De meegelever­de usb-kabel is dan ook alleen bedoeld voor het opladen van de ingebouwde accu. Een minpunt is dat de toetsen geen verlichtin­g hebben en dat je nergens het accuniveau snel kunt aflezen. Met twee pootjes is het toetsenbor­d wat te verhogen. Die zijn voorzien van een laagje rubber, zodat ze keurig op hun plek blijven. stil trackpoint en muistoetse­n Fn-lock alleen via drivers Lenovo geen verlichte toetsen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands