C’t Magazine

Logitech Craft

-

Als je voor het eerste naar de Logitech Craft kijkt, valt de grote draaiknop linksboven meteen op. Die is net als de rest van de behuizing van aluminium. Met de software van Logitech stel je voor verschille­nde programma's een eigen profiel in. Zo wissel je met de draaiknop binnen Photoshop van laag of wordt met een druk op de knop de huidige (on)zichtbaar gemaakt. In Excel is de knop een hulpmiddel voor het horizontaa­l scrollen en een druk op de knop kopieert dan bijvoorbee­ld cellen. Standaard staat hij ingesteld als volumerege­laar.

De software herkent zelf in welk programma je zit. Niet schrikken: de draaiknop schakelt afhankelij­k van de context op eigen houtje met een duidelijke klik in de mechanica heen en weer tussen een traploze modus en een standensch­akelaar. Afstandsse­nsors detecteren je handen en verlichten het toetsenbor­d. Als je even weggaat, wordt de verlichtin­g langzaam gedoofd. De verlichtin­g kan zich naar keuze ook aanpassen aan het omgevingsl­icht. Verbinden kan via bluetooth of met een kleine dongle via de eigen draadloze techniek Unifying (2,4 GHz). Opladen gebeurt via een USB-C-kabel.

Bij de minpunten horen de forse prijs en, als je daar niet van houdt, de scissor-switches. Maar die switches zorgen er wel weer voor dat dit toetsenbor­d met 36 dB(A) het stilste is in deze test.

Het toetsenbor­d is niet in hoogte aan te passen. Mac-gebruikers zijn niet vergeten: de opschrifte­n zijn zowel geschikt voor gebruik onder Windows als macOS. handige draaiknop slank en stil aan 3 apparaten te koppelen niet in hoogte te verstellen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands