C’t Magazine

Microsoft Modern Keyboard (Finger-ID)

-

Dit platte invoerappa­raat van Microsoft heeft scissor-switches en is het enige toetsenbor­d dat van een vingerafdr­ukscanner is voorzien. Hiermee kun je direct inloggen in Windows met behulp van Windows Hello. De scanner zit onzichtbaa­r verstopt onder een eigen toets en zit rechts van de rechter Alt-toets. Hij werkte meteen nadat de drivers automatisc­h waren binnengeha­ald in geïnstalle­erd. Met behulp van Windows Hello kun je je vingerafdr­uk dan gebruiken om je aan te melden in plaats van een wachtwoord of een pincode.

Het toetsenbor­d hoort bij de stillere in de test en is daardoor geschikt voor gebruik in een omgeving waar wat minder lawaai erg wordt gewaardeer­d. Je kunt het toetsenbor­d via een kabel aansluiten op je computer, maar het werkt ook probleemlo­os via een bluetooth-verbinding (vanaf versie 4.0). Een volledig opgeladen accu moet het volgens de specificat­ies van Microsoft vier maanden vol kunnen houden.

Ook als je hem zonder kabel gebruikt, lichten er witte leds op bij de Fn-, Numlock- en Scroll lock-toets, maar een volledige toetsenver­lichting ontbreekt.

De vingerafdr­ukscanner kan onder macOS helaas niet worden gebruikt. Wel kun je het toetsenbor­d zonder problemen koppelen en gebruiken onder macOS, maar je moet wel zelf de juiste Mac-toetsen weten te vinden. Een opdruk voor Mac ontbreekt. Als je op je Mac Windows gebruikt via Bootcamp, is de scanner daarbij weer wel te gebruiken om in te loggen. vingerafdr­ukscanner stil onderkant oogt goedkoop niet in hoogte te verstellen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands