C’t Magazine

Goldtouch V2 Adjustable

-

De Goldtouch Adjustable V2 bestaat uit twee helften die met een dik scharnier aan elkaar vastzitten. Als je het toetsenbor­d verschuift, kan dat dan ook alleen in zijn geheel. Je kunt niet alleen de horizontal­e hoek veranderen, maar ook het midden in hoogte aanpassen. Aan de voorkant kan dit minder flexibel versteld worden dan achter.

Het scharnier lockt via een hendel. Het toetsenbor­d staat wel stabiel op je bureau, maar op schoot kregen we geen fijne houding voor elkaar. De behuizing is erg dik, waardoor de toetsen nogal hoog liggen. Dat merk je nog eens extra omdat er geen polssteun aan zit.

Het is wel even wennen aan onder andere de smallere Capslock en de toetsen links en rechts(boven) de normale toetsen. De ledjes en toetsen voor Capslock, Scroll Lock en Fn-Lock zitten links. Beide helften zijn voorzien van eigen Backspace- en Delete-toetsen. Vermoedeli­jk is het de bedoeling dat je naar keuze met beide handen bij die bewuste knoppen kunt, of alleen die van je voorkeur gebruikt in combinatie met je muis. De Windows-knop linksonder vind je ook rechts op het toetsenbor­d weer terug.

De Insert-toets zit naast de Delete rechtsbove­n en het blok met Home, PageUp, PageDown en End zit verticaal aan de rechterran­d, niet zo ver weg van hun normale plek. Het toetsenbor­d is overigens verkrijgba­ar in een versie alleen voor Windows, of voor een paar euro meer voor zowel Windows als Mac. De aanslag is vrij licht. De toetsen maken niet al teveel geluid, maar zijn wel wat wiebelig. stabiel scharnier tussen helften toetsen voelen niet degelijk geen polssteun lay-out niet handig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands