C’t Magazine

Kinesis Freestyle 2

-

De Freestyle 2 is een relatief betaalbaar toetsenbor­d dat uit twee stukken bestaat die met een vaste kabel van 30 centimeter met elkaar zijn verbonden. Dat levert je een grote vrijheid op om de afzonderli­jke helften op je bureau neer te zetten. Je kunt de twee helften ook met een meegelever­d plastic scharnier aan elkaar koppelen, zodat je het toetsenbor­d wat makkelijke­r als één geheel kunt verplaatse­n.

Voor ongeveer 40 euro koop je er het VIP3-pack bij, waar pootjes en een polssteun inzitten. Je hebt geen gereedscha­p nodig om ze aan het toetsenbor­d te bevestigen. Met de pootjes kun je aan de binnenkant de helften met 5, 10 of 15 graden hoger instellen. Het toetsenbor­d aan de voorkant omhoog zetten kan niet. De polssteun is gemaakt van ouderwets schuimstof en moet je vastplakke­n. Daardoor is hij op een later tijdstip makkelijke­r te wisselen dan bij de andere toetsenbor­den. Tegen meerprijs is een los numeriek blok te koop.

De lay-out is vrijwel geheel standaard. Opvallend is de Delete-knop rechtsbove­n, links van de Pauzeknop, net zo groot als de Backspacek­nop. Tot onze verrassing vonden we dat eigenlijk wel een goed idee. Aan de linkerrand van de linkerhelf­t zit nog een toetsenblo­k met Delete, cut, copy, paste, back en forward. Dat is best handig als je rechts aan het muizen bent.

De aanslag is licht en klinkt goed, maar het geheel voelt uiteindeli­jk toch eerder aan als een standaard toetsenbor­d dan een van hoge kwaliteit. normale lay-out met extra's korte route tot je muis middelmati­ge toetsen deels wiebelige voetjes

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands