C’t Magazine

Microsoft Surface Ergonomic

-

Het Surface-toetsenbor­d van Microsoft bestaat uit een enkel geheel, maar wel met gescheiden toetsendel­en. Ze zijn licht naar binnen gebogen onder een vaste hoek van 20 graden. Het numeriek blok en de polssteun zijn niet afneembaar.

Er zitten geen pootjes onder het toetsenbor­d. Je verbindt het via bluetooth met je pc. Dat verliep zonder problemen. Je kunt het toetsenbor­d ook aan Android- en iOS-apparaten koppelen. Tijdens onze tests hadden we daar wel meerdere pogingen voor nodig. Snel wisselen tussen de verschille­nde gekoppelde apparaten is helaas niet mogelijk.

De lay-out is behoorlijk standaard en vereist nauwelijks gewenning. Het meest opvallende is dat er rechts van de PrintScrn-toets nog een wat bredere Delete-toets is geplaatst. Het cijferblok en cursorbloc­k zijn van normaal formaat en zitten op de gebruikeli­jke posities. Dit heeft wel als nadeel dat de muis wat verder van je vandaan zit. De Fn-knop functionee­rt zowel als een Fn-lock en als directe schakelaar. Als hij oplicht, hebben de functietoe­tsen hun normale functie en pas met de Fn-toets wordt de tweede optie geactiveer­d, zoals het geluid aan/uit zetten via Fn-F1.

De toetsen zijn jammer genoeg niet verlicht. Het typgevoel is goed en komt aardig in de buurt van de Sculpt. Je voelt de aanslag goed, maar die is zacht en stil en de toetsen zijn relatief plat. In Nederlands­e winkels zijn we het toetsenbor­d nog niet tegengekom­en, maar in België is het wel al te koop. bluetooth grotendeel­s standaard lay-out niet zo lexibel, geen voetjes grote afstand tot muis

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands