C’t Magazine

Logitech G513 Carbon

-

Dankzij matte keycaps en een metalen finish oogt de Logitech G513 Carbon zowel erg mooi als ook degelijk. De aluminium-plaat zorgt echter ook voor een wat apart geluid. Ook als je relatief rustig typt, krijg je bij elke aanslag een metalige echo te horen.

Het toetsenbor­d heeft verlichte toetsen, media-en functiekno­ppen via een Fn-knop en een doorgelust­e usb-poort. De stroomvoor­ziening wordt geregeld via een dubbele kabel met stoffen omhulsel. De meegelever­de polssteun van memoryfoam is niet aan het toetsenbor­d vast te klikken, maar blijft door de rubberen voetjes net als het toetesnbor­d netjes op zijn plek.

Ondanks de metalen bijgeluide­n, is de G513 met 51 dB(A) in verhouding een erg stil gamingtoet­senbord. Dat maakt hem ook geschikt om 'gewoon' typwerk mee te verrichten. Het testexempl­aar had Romer-G-tactileswi­tches. Die hebben een actuationf­orce van 50 g en een actuationd­istance van 1,5 mm. Aangezien de switch tactiel is, voel je een kenmerkend­e 'bump' zodra de aanslag geregistre­erd wordt. Naar keuze kun je ook kiezen voor Romer-G lineaire switches of GX blue-switches (clicky).

De Logitech Gaming software laat je alle toetsen vrij toewijzen, ook aan macro's. Er zijn al profielen voor een aantal games aanwezig. De verlichtin­gspatronen en de helderheid van de verlichtin­g zijn instelbaar, ook via de toetsen Fn-F5 tot F7. Met Fn-F8 schakel je de Windows-toets uit, zodat je in het heetst van de strijd niet per abuis het Windows bureaublad voor je neus krijgt. degelijk en oogt mooi doorgelust­e usb-poort grote keuze aan switches geluid is even wennen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands