C’t Magazine

Razer Huntsman Elite

-

De Razer Huntsman Elite valt op door zijn opto-mechanisch­e switches, die je aanslagen sneller registeren dan een puur mechanisch toetsenbor­d. Dat moet je tijdens het gamen net dat beetje extra bieden. Dat merk je, en dat is vooral bij normaal typwerk wel even wennen. De toetsen registrere­n de aanslag via infrarood en verslijten volgens Razer daardoor veel minder dan de normale mechanisch­e switches. Een speciale verticale geleider in de toetsen zorgt er daarbij voor dat ze ook precies blijven registrere­n als je een toets scheef of niet nauwkeurig raakt.

De Huntsman Elite is alleen te krijgen met clicky-schakelaar­s, die bij 45 gram registrere­n. Dit infraroodm­echaniek is daardoor haptisch en akoestisch waar te nemen. De 56 dB(A) waar het toetsenbor­d gemiddeld op uitkwam, ligt hoger dan bij de rest van de toetsenbor­den in de test. De toetsen zijn ook hier mat, wat wel mooi oogt, maar als nadeel heeft dat ze er al snel niet meer zo schoon uitzien.

De mediaknopp­en en de draaiknop zijn handig bij audio- en videoweerg­ave en als volumerege­ling. De keymapping, verlichtin­g en macro's stel je in via de gratis Synapse-software van Razer. De toetsen, de randen van de behuizing en de randen van de polssteun hebben RGB-verlichtin­g. Het toetsenbor­d haalt de benodigde energie uit een met stof omhulde kabel die eindigt in twee usb-stekkers. Als je de verlichtin­g niet gebruikt, is een enkele stekker voldoende. Maar RGB betekent dat je alles ook op een rustige witte achtergron­dverlichti­ng kunt instellen, je zit dus niet vast aan disco-effecten. snelle, degelijke switches dedicated mediaknopp­en luidruchti­g prijzig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands