C’t Magazine

Roccat Suora FX

-

De Suora FX van Roccat is voor een gamingtoet­senbord behoorlijk ingetogen. Het design zonder rand laat hem erg slank en minimalist­isch ogen. Hij weegt ook minder dan een kilo. Door de transparan­te switches en de ontbrekend­e randen heb je direct zicht op het onderligge­nde mechanisch­e gedeelte. De toetsen liggen echter vrij hoog en via de twee pootjes nog hoger. Een polssteun wordt niet meegelever­d.

De bruine TTC-switches zijn klonen van de brown-switches van Cherry MX. Ze registrere­n bij 50 gram druk en dat voel je ook (tactiel). Vier extra toetsen voor volumerege­ling en de gamemodus zijn een aanvulling op de verschille­nde andere mediatoets­en en systeemtoe­tsen, die ja via de Fn- en F-toetsen gebruikt.

De Roccat biedt de mogelijkhe­id om maximaal zes macro's vast te leggen. Die worden met behulp van de eigen Roccat Swarm-software dan ondergebra­cht op de toetsen M1 tot en met M6 op het Home-blok. Met de software regel je ook de instelling­en voor de keymapping en de RGB-verlichtin­g. Ook biedt het de mogelijkhe­id om details in te stellen zoals de knippersne­lheid van de cursor en de tekenherha­ling. Als je wilt, kun je het typen laten begeleiden door geluiden via je audioappar­aat, bijvoorbee­ld het geluid van een klassieke typmachine. Met net geen 54 dB(A) is de Suora FX een van de lawaaierig­ste toetsenbor­den.

Toen we de Suora bij de test op een USB 2.0-poort aansloten, werd hij helemaal niet herkend. Hij kwam pas tot leven bij het aansluiten op een USB 3.0-poort. slank en licht nette prijs luidruchti­g hoog, maar geen polssteun

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands