C’t Magazine

Wooting One

-

De Wooting One herkent hoe ver je je toetsen indrukt. Bij games zijn voertuigen en personages daarmee te besturen alsof je een joystick gebruikt. Dat werkt bij games die gamepads ondersteun­en en biedt een wat subtielere controle. Dat klinkt voor veel gamers als muziek in de oren, maar het kost wel tijd om dat goed in de vingers te krijgen, je moet je goed concentrer­en. De stapsgewij­ze input wordt naar de controller­profielen overgeheve­ld.

In de Wootility-software kun je daarnaast instellen dat een toets afhankelij­k van hoe ver je hem indrukt twee verschille­nde acties uitvoert. Dat werkt echter nog niet helemaal vlekkeloos. Het instellen is te regelen tussen de 1,5 en 3,6 millimeter. Ook de verlichtin­g van toetsen regel je via de software. Configurat­ies zijn als profielen op te slaan. Er zijn voor bepaalde games, bijvoorbee­ld Rocket League, al standaardp­rofielen beschikbaa­r.

Via een modeknop wissel je tussen de analoge en digitale invoer. Dit is handig voor als je tekst intypt, bijvoorbee­ld bij ingame-chats. Via de Fn-toets heb je toegang tot de mediafunct­ies en de helderheid van de toetsverli­chting. Het is een TKL-toetsenbor­d (tenkeyless, geen numeriek blok), dus je hebt iets minder afstand tot je muis.

De One is verkrijgba­ar met lineaire of clicky-switches. De Wooting One Al maakt met de stille lineaire switches al het meeste lawaai in de test (57 dB). Het actuation-point ligt op 55 gram. In de doos zitten naast een afneembare usb-kabel vier lineaire en vier clickyswit­ches. De switches zijn makkelijk zelf te verwissele­n. Er zit geen polssteun bij. herkent diepte toetsaansl­ag klein en compact luidruchti­g oogt goedkoop

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands