C’t Magazine

Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC

-

De Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC is de snelste grafische kaart in deze test. Gemiddeld gezien gaat hij nipt sneller over de finishlijn dan de kaart van Gigabyte. Daar moet je dan bovendien flink voor in de buidel tasten, want de kaart is met zijn 1400 euro behoorlijk aan de prijs.

De Ti-versie heeft hetzelfde koelsystee­m als zijn goedkopere broertje. In de Quiet-modus is de koeler dan ook net zo stil. Dat krijgen de andere fabrikante­n nog niet eens voor elkaar bij een RTX 2080.

Ondanks die geruisloos­heid blijft de gpu onder belasting lager dan een nette 70 graden. In de Performanc­emodus was de kaart echter nauwelijks sneller, maar maakt hij met 1,3 sone toch drie keer zoveel herrie. Bij een vergelijkb­are 3D-performanc­e verbruikt de kaart ongeveer 270 watt. Dat is in dit geval 20 watt meer dan de 2080 Ti van fabrikant Gigabyte. De grote pieken in belasting gaan daarbij in de richting van 460 watt.

Ook de andere designdeta­ils van de 2080-broer komen terug, zoals de met Aura Sync compatibel­e ledverlich­ting en de twee aansluitin­gen voor ventilator­en. De derde DisplayPor­taansluiti­ng is door Asus ingewissel­d voor een tweede HDMI-poort. Het gewicht valt nog een beetje hoger uit dan dat van zijn broertje: hij belast je PCIe-slot en pc-kast met 1450 gram, maar er wordt geen supportbra­cket meegelever­d. zeer snel fluisterst­il in Q-modus behoorlijk prijzig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands