C’t Magazine

MSI GeForce RTX 2080 Ventus 8G OC

-

De grafische kaart Ventus van MSI lijkt qua design op het eerste oog op de Founders Edition van Nvidia met zijn twee ventilator­en en het antracietk­leurige materiaal. Er zijn geen optische gimmicks zoals oplichtend­e logo's te vinden.

MSI heeft ervoor gekozen geen derde ventilator in te bouwen, waardoor de kaart slechts 27 centimeter lang is. Daarmee kun je hem ook in een kast stoppen waarvan je de drivecage niet kunt verwijdere­n – of in een kast die compacter is.

De twee 90 mm grote ventilator­en staan idle niet stil, ook niet als je dat expliciet aangeeft bij de Afterburne­rsoftware van MSI. Dat zou standaard eigenlijk wel zo moeten zijn.

Toch blijft de kaart idle onhoorbaar stil. Als je aan de slag gaat met 3D-software, hoor je slechts een zacht 1,1 sone hard geruis. Onder volledige belasting met Furmark komt daar een lichte zoem bij. Net als bij de concurrere­nde kaarten loont het toch zeker de moeite om de ventilator­en zelf te tweaken. De temperatur­en zijn laag genoeg, dus enig experiment­eerwerk kan geen kwaad.

Samen met de kaart van Gainward is de Ventus de zuinigste in deze test. Maar ook de Ventus heeft af en toe tot 400 watt uit je voeding nodig.

De MSI GeForce RTX 2080 Ventus 8G OC is met een prijs van ongeveer 880 euro wel de goedkoopst­e kaart in deze test. snel slechts 27 cm groot gezoem bij zware belasting

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands