C’t Magazine

Zotac Gaming GeForce RTX 2080 Amp Edition

-

De Zotac GeForce RTX 2080 is met zijn 31 centimeter de langste kaart in deze test. En met 5,7 centimeter ook de dikste. Toch oogt hij minder massief dan de andere kaarten met drie ventilator­en. Er is weinig aan gimmicks te vinden, het enige dat oplicht is 'Zotac Gaming'. De instelling­en daarvoor zitten in Zotac's FireStormt­ool. Daarmee kun je de verlichtin­g een enkele kleur geven, continu van kleur laten wisselen, pulseren of uitschakel­en.

Met de FireStorm-software is ook de gpu- en geheugensn­elheid aan te passen en in profielen op te slaan. De geïntegree­rde OC Scanner tovert met een druk op de knop tevoorschi­jn hoeveel er nog aan overklokmo­gelijkhede­n uit de kaart te persen valt.

FireStorm biedt een ventilator­regeling, maar niet de optie om de ventilator­en compleet uit te schakelen. Ze draaien minimaal op 30 procent, maar zonder onoverkome­lijk lawaai. Bij een langere tijd volledige belasting wordt dat 1,9 sone, maar dat is nog steeds niet zeer storend.

Maar dit geluid is niet nodig aangezien de ventilator­curve te agressief ingesteld is. De koeler probeert de kaart op zo'n 63 graden te houden, 10 minder dan de stillere concurrent­ie. Als je de kaart maximaal 28 dagen na aanschaf registreer­t, krijg je vijf jaar garantie. Bij die-hard gamers is de kaart tegen die tijd echter alweer van eigenaar gewisseld. snel vijf jaar garantie onnodig veel geluid

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands