C’t Magazine

Games

-

Battlefiel­d V Fallout 76

Battlefiel­d V gaat weer terug naar de Tweede Wereldoorl­og, een geliefd tijdperk voor (multiplaye­r-)shooters. De singleplay­er bestaat net als bij Battlefiel­d 1 uit losse verhalen. Het wordt bikkelen in de kou van Noorwegen, rondtoeren in herfstig Frankrijk of in zonnig Afrika vliegvelde­n ontdoen van Duitse vliegtuige­n om bekend te raken met de diverse game-mechanics.

Van het rennen door besneeuwde bergtoppen krijg je het spontaan koud. Ook tot aan je middel in de drek in een zompig gebied punten veroveren op een enorme stalen brug laat zeker indruk achter. De details qua beeld en geluid zorgen voor een zeer intens avontuur. Er valt genoeg te vernielen in het spel, bijvoorbee­ld de vele houten huisjes, wat ook weer tac- tisch voordeel kan opleveren. Via de Grand Operations (meerdere missies met ontknoping) krijg je al helemaal een 'het is oorlog en we moeten winnen'-gevoel.

Tijdens een multiplaye­rgame zijn er hulpmiddel­en op te roepen. Een supplydrop heb je snel bij elkaar gespaard, maar een V1-raket vergt wel een tijdje punten sprokkelen. Dat houdt in dat samenwerki­ng een extra voordeel biedt naast het langer blijven leven en niet zonder kogels komen te zitten: bij het opvolgen van orders loopt het aantal punten voor extra tools rap op.

De balans tussen de wapens in het spel is nog niet optimaal, en de vliegtuige­n waren op het moment dat wij het spel speelden te krachtig. Met wat oppoetswer­k komt daar de komende tijd hopelijk nog veranderin­g in. Met subklassen zijn de verschille­nde klassen nog wat meer naar je eigen speelstijl om te bouwen: een medic kan kiezen om nog sneller naar een gewonde makker te kunnen rennen bijvoorbee­ld. Of je kiest voor een focus op al rondrennen­d schieten vanuit de losse heup in plaats van extra trefzeker rustig liggend op een tactische plek.

Alhoewel de game zoals hij nu is zeer vermakelij­k is, mis je al met al toch wat content. Gelukkig gaat dat helemaal goedkomen, want zowel extra singleplay­ercontent, maps en onder andere de langverwac­hte battle-royal-modus staan al op de planning. (avs)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands