C’t Magazine

Eizo Flexscan EV3285 4K-monitor

-

De Flexscan EV3285 van Eizo biedt lekker veel werkruimte, maar vergt weinig bureauruim­te. Hij heeft een dunne rand en mat design.

Bij het uitpakken ben je al snel klaar: via de uitsparing­en in de achterkant van de behuizing til je het 4K-scherm met de voet er al aan vast eenvoudig uit de doos. Het scherm is in zowel wit als zwart verkrijgba­ar. Bij een wit scherm worden er ook netjes witte kabels meegelever­d, een aardig detail.

Eizo heeft het inke 31,5-inch scherm zo compact mogelijk gemaakt. Met de trapsgewij­ze voet bespaar je weer wat waardevoll­e centimeter­s op je bureaublad. De randen van het scherm zijn dun, wat niet alleen erg netjes oogt, maar ook jn is als je een multimonit­or-set-up gebruikt. Daarbij zijn dikke randen namelijk enorm storend.

De onderste rand is iets dikker, maar dat komt omdat daar de speakers in verwerkt zitten. De voet staat goed stabiel en het scherm is met weinig moeite te verstellen.

Aan de achterkant van de monitor zitten naast twee HDMI-poorten (beide versie 2.0) en één DisplayPor­t 1.2-aansluiitn­g ook een USB-C-poort. Via de meegelever­de USB-C-kabel sluit je daar makkelijk een videosigna­al op aan van bijvoorbee­ld een notebook, en kun je het scherm omtoveren tot een dock voor datzelfde notebook.

Via de USB-C-poort levert het scherm maximaal 60 W, zodat je notebook of andere apparatuur meteen kan worden opgeladen. En er zitten ook nog twee stuks USB type A-poorten ingebouwd. De maximale datasnelhe­id ligt op 5 Gbit/s. De achterkant van de voet heeft een kabelgelei­der en in de doos zit een cover om de kabels nog meer uit het zicht te werken. Voor het geval je liever een monitor-arm gebruikt: de compacte voet is met één klik op een knop los te halen. De vier schroeven voor een mount worden zelfs netjes meegelever­d. Voor de mensen die een scherm echt uit willen zetten om sluipverbr­uik tegen te gaan zit er een fysieke aan/uit-schakelaar rechts op de achterkant van het scherm.

De touchknopp­en aan de voorkant zijn wel even wennen. Laat je vinger even zweven over de knop, dan verschijnt het correspond­erende menublok onderin je scherm. Dat werkt intuïtief en je zapt al snel door alle instelling­en heen (en dat zijn er veel). Qua kleurmanag­ement zijn er keuzes te over, de kleurwarmt­e voor je eigen persoonlij­ke instelling­en is in kleine stappen van 500K te wijzigen tussen de 4000 en 10.000 K. Je kunt drie eigen gebruikers­pro elen opslaan. Het scherm wat dimmen op basis van het tijdstip van de dag kan ook.

Het 4K-scherm is bedoeld voor kantoorwer­k, CAD-tekenwerk of als bewakingsm­onitor. Via Picture-by-Picture deel je het scherm in 2 of 4 delen in. Aan elk deel is een eigen programma of eigen ingangssig­naal toe te wijzen. Via de Screen InStyle-software van Eizo stel je voor programma's in dat ze een vooraf ingestelde beeldmodus gebruiken. Ook wijs je op die manier een hotkey toe aan het wisselen tussen de ingangen. Zelf moet je dan nog wel een eigen oplossing voor het eventuele wisselen van muis en toetsenbor­d inregelen. De EV3285 is groots en compleet en ziet er keurig uit, ook al is het prijskaart­je even slikken. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands